istoric baile felix

istoric baile felix




Cazare Romania > Centre SPA > Judetul Bihor > Cazare Baile Felix > Istoric


 
 

Istoric

Oferte Baile Felix 2024 - Informatii Cazare, Rezervari, Tarife, Poze si Comentarii

 
     
 
 

Lista unitatilor de cazare din Baile Felix

Nota 7.2 din 10 pe baza a 23 de recenzii atribuite unitatilor de cazare din Baile Felix

 
     
 
 
 
     
 
 
In 1221, apare cea mai veche marturie a Bailor Felix intr-o Diploma a Vaticanului fiind mentionate apele termale de langa Cetatea Oradiei ca Termae Varadienses sau Baile Oradiei. Efectul tamaduitor al bailor termale isi pune amprenta pe scrierile marelui umanist Nicolaus Olahus, care le aduce un omagiu in 1536.

Intre ani 1700 - 1721, Felix Heldres descopera si utilizeaza izvorul Felix, a carui denumire s-a generalizat cu timpul pentru toata statiunea. In 1731 se face prima analiza a apelor termale si ale proprietatii lor curative, unice, asa cum le cunoastem pana astazi.

Prima atestare despre statiune dateaza din anul 1763 si contine notele unui medic privind construirea unui bazin pentru bai. In 1771, bazinul de lemn a fost transformat in bazin de piatra atasandu-se si cabine de bai. Prima cladire a fost construita intre 1766-1772. Statiunea incepe sa se dezvolte dupa realizarea primului foraj modern de la Izvorului Principal in 1885.

La ora actuala Baile Felix este cea mai mare statiune cu functionare permanenta din Romania. Se afla doar la 8 km de Oradea. Temperatura apelor termale este intre 20-49 grade. Datorita continutului ridicat de saruri minerale medicii internisti recomanda pacientilor tratamentele sau curele cu ape din bai. Baile Felix prin reteaua de hoteluri ofera 7000 de locuri de cazare, bazine de inot, stranduri in aer liber sau acoperite si aer curat.

Datorita climei blande in lacurile statiunii traiesc nuferi subtropicali.